Wanneer u met een overlijden in uw nabije omgeving te maken krijgt, kan het zo zijn dat u als nabestaande de huurwoning spoedig leeg dient op te leveren. Dat is sowieso het geval wanneer degene die overleden is, alleen woonde.

Het opleveren van een huurwoning geschiedt in de praktijk binnen een vastgestelde termijn. Nadat degene die er woonde is komen te ontvallen, dient dit zo snel als mogelijk te worden gemeld bij de eigenaar van de woning. De huurovereenkomst eindigt wettelijk aan het eind van de tweede kalendermaand. Stel uw dierbare is op 2 augustus overleden, dan is dat op 2 september. Deze wetenschap geeft u twee maanden de tijd om de huurwoning leeg te ruimen. Daarna eindigt het huurcontract.

Wanneer u het een maand eerder op wilt zeggen, kan dat vaak ook geregeld worden. Per slot van rekening is er een aardig tekort aan woningen in ons land.

De gehuurde woning dient in zijn originele staat te worden teruggebracht. Compleet leeg dus. Gaatjes en gebreken in de woningen dienen te worden gerepareerd. In veel gevallen moet dus ook de vloerbedekking of laminaat worden verwijderd – u kunt dit uiteraard nog bespreken met de verhuurder, maar ga er maar vanuit, dat het meestal wel het geval is.

U kunt ons bedrijf inschakelen voor het snel en compleet leeg laten halen van een huurwoning. Wij werken vlot, slim en bespreken met u wat er met de inboedel moet gebeuren. Eventueel kunnen wij de boedel van u overnemen. Wanneer u een dergelijke ontruiming uit handen geeft, bespaart u dat een hoop stress.

Benieuwd naar de mogelijkheden, neem contact met ons op. Kees Talen Woningontruiming is bereikbaar op 06 – 53 62 1962 of 070 – 323 82 60

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *