Inkoop kristal

Ook voor de inkoop van Kristal zijn wij te benaderen.
Naar gebruikt of ongebruikt kristal zijn wij voortdurend op zoek.

Ook wanneer u uw verzameling Swarovski kristal wilt verkopen kunt u ons dit laten weten:  belt u dan naar 06-53 62 1962

Waar zijn wij naar op zoek:

Kristallen glazen, kristallen beeldjes, Swarovski beeldjes, kristallen karaffen, kristal foto’s, wijnglazen van kristal, kristallen whiskyglazen.

Voor de inkoop van kristal willen wij graag het volgende weten:

inkoop kristal

Welke  items verkoopt u;

Zijn de items onbeschadigd;

Zijn er eventueel de dozen en certificaten aanwezig

Informeer direct: 06-53 62 1962 of neem contact op.

inkoop kristal

 

 

Wat is kristal

De benaming ‘glas’ of ‘kristal’ voor glaswerk verschilt van land tot land. Volgens de juiste betekenis betekent kristal: ‘steen dat doorzichtig is als ijs‘ of ‘doorschijnend glas van zeer hoge kwaliteit’.
In onze Westerse landen betekent ‘kristal’ de aanwezigheid van lood in het glas.
Een hoog kwaliteitsglaswerk is makkelijk te herkennen: het lijkt stevig, het voelt goed in de hand, de kleur is helder en als het ongekleurd is heeft  het glas een schitterende glans. De klank van het glaswerk als u ertegen tikt bepaalt meer de dikte en de vorm waarin het glas geslepen is dan de kwaliteit.

Kwaliteit

Als er luchtbellen, onvolmaaktheden, lijnen, ruwe of doffe plekjes in het glas zit, dan duidt dat op onzuivere kwaliteit van het ruwe materiaal.

Neem gerust contact op om uw vragen te stellen: 06-53 62 1962

Het kristal dat wij inkopen kan komen vanuit een woningontruiming of een nalatenschap. Wij nemen graag de tijd om uw kristal op waarde te schatten. Kom gerust langs aan de Margaretha van Hennebergweg 63
2552BD Den Haag
Kees Talen is al sinds 1973 een betrouwbare partner voor de inkoop van kristal, antiek, zilver en goud. Ook meubels kopen wij op. Voor inkoop kunt  u ook terecht bij onze marktplaats advertenties of webshop.